BBQ Centrale
Home Over Perier Contact
Fondue en GourmetVlees voor thuisBarbecueAssortiment & BestellenAfhalen en bezorgenCadeaubonWin een gratis barbecuepakketVoedselveiligheid en KwaliteitSparen bij de BBQ CentraleMeest gestelde vragenBBQ tips & veiligheidSteun aan goede doelen

VOEDSELVEILIGHEID EN KWALITEIT

Sinds 1997 is Perier voor haar kwalitieitssysteem HACCP en ISO gecertificeerd door Lloyd's. Het gehele productie proces is volgens EG normen en de kwaliteitssystemen HACCP en ISO 9001 opgezet.

HACCP:

Hazard Analysis Critical Control Points of tewel een analyse van kritische punten waarop extra goed gelet moet worden. Hazard is een gevaar welke mogelijk in een product aanwezig zou kunnen zijn en zodoende een bedreiging voor de gezondheid van de consument kan vormen. U kunt hierbij denken aan microbiologische gevaren, chemische gevaren en fysische gevaren. Analysis betekent het analyseren van de mogelijk aanwezige gevaren. Er moet een inschatting gemaakt worden van het risico (kans x ernst = risico). Doormiddel van deze "gevaren" analyse zijn de reële gevaren in kaart gebracht en wordt er een plan opgesteld om deze gevaren te voorkomen of terug te brengen naar een acceptabel niveau. Deze kritische beheerspunten (Critical Control Point, ook wel CCP genoemd) worden systematisch bewaakt en zo wordt een borging van de voedselveiligheid verkregen.

NEN-ISO 9001:

Een internationale norm voor kwaliteitsmanagement. Bij deze ISO norm staat de klant en zijn behoefte centraal. Het is van belang dat de organisatie laat zien dat zij kwaliteit levert aan de klant (o.a door alle bedrijfsprocessen vast te leggen, hierdoor is controleerbaar of het bedrijf doet wat er gezegd/beloofd wordt). Feitelijk komt het er dus op neer dat Perier's Vleesbedrijf voldoet aan de eis van de klant én aan de wet- en regelgeving hieromtrent.

EG Erkenning: 

Deze erkenning houdt in dat wij aan de strengste Europese richtlijnen voldoen ten aanzien van persoonlijke- en bedrijfstechnische eisen. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan de interne logistiek van het bedrijf (voorkomen van kruisbesmetting van zowel vleesproducten, maar ook van allergenen) en aan de inkoop van onze vleesproducten (deze mogen alleen afkomstig zijn van EG erkende bedrijven). Deze erkenning wordt afgegeven door het VWA (Voedsel en Waren Autoriteit). Het VWA houdt toezicht dmv regelmatige niet vooraf aangekondigde controles. Deze erkenning geeft ons tevens het recht om onze producten te exporteren.             

Rundvlees:

Onze luxe rundvleesproducten zijn afkomstig uit Zuid Amerika en deze van uitzonderlijke kwaliteit zijn!

Perier’s Vleesbedrijf werkt met o.a. Angus, Hereford, Sebu en Branco runderen.
Deze rassen leven op uitgestrekte weidevlakken van gemiddeld 7000 vierkante meter per dier! De gemiddelde ruimtevlakte is zo’n 10 tot 50 maal de Europese norm. De vaste gronden en het tropische klimaat geven de garantie voor zeer goede grasvelden en hierdoor meteen het beste voedsel voor de runderen. Groeihormonen zijn absoluut uit den boze in Zuid Amerika; alles is 100% puur natuur!

De eisen welke Zuid Amerika eist op het gebeid van hygiëne zijn extreem hoog, hoger dan in de meeste Europese vleesbedrijven. Het vlees wordt niet ingevroren maar gaat vacuüm verpakt op transport, hierdoor kan het vlees rijpen en wordt het nog malser. Bij aankomst heeft het vlees een houdbaarheid van ongeveer drie maanden! Het geheim is de opslagtemperatuur die schommelt tussen de 0 en de -1?C.

Lamsvlees:

Het thuisland van onze lammeren is Nieuw Zeeland.
Nieuw Zeeland is zo’n 26.8 miljoen hectare groot en heeft ongeveer 4 miljoen inwoners en wel 40 miljoen schapen!
De lammeren uit Nieuw Zeeland groeien uitsluitend in de vrije natuur op en worden niet bijgevoerd, hierdoor ontstaat de rijke smaak van het product. Nieuw Zeeland staat overigens bekend om zijn bijzonder schone milieu. Het Nieuw Zeelandse lamsvlees wat wij u aanbieden is puur natuur!

Kalfsvlees:

Ons rosé kalfsvlees is uitsluitend afkomstig van kalveren welke in een groepshuishouding hebben geleefd. De rosé kalveren worden gehouden volgens de richtlijnen die gelden voor de rosé kalverenhouderij en de geldende EG-welzijnsnormen. Het welzijn van de kalveren is het van het hoogst belang. Rosé kalveren worden gevoerd met producten op graanbasis, aangevuld met voedergewassen. Kalveren welke gebruikt worden voor de productie van blank kalfsvlees worden gevoed met melk en melkproducten. De reden dat dit vlees blank is grotendeels omdat deze kalveren leiden aan bloedarmoede.

Varkensvlees:

De hedendaagse Nederlandse varkensketen bestaat uit een aantal schakels, dat in nauwe samenwerking een hoogwaardig kwaliteitsproduct varkensvlees levert. De biggen worden geboren in de fokkerij. Daarna gaan ze naar een varkenshouderij, daar worden ze verzorgd en gevoed. De Handel en Transport zjin belangrijk om de dieren op een verantwoorde wijze te vervoeren. Voor vlees van goede kwaliteit zijn gezonde varkens nodig.

Kip en Kalkoenproducten:

Onze kipproducten komen van Hollandse kippen en Kalkoenen. Door met zorg geselecteerde toeleveranciers te werken en precies te weten wat er bij de boer gebeurt houden we grip op het product. Zo kan er voldaan worden aan de gestelde eisen van de voedersamenstelling en aan de wijze van transport. Het containersysteem waarmee de aanvoer naar onze toeleverancier plaatsvindt voldoet ook aan de laatste welzijneisen.
In ons assortiment komt u uitsluiend kipfilet tegen welke niet geïnjecteerd is! Onze kipfilet is mals en droogt vele malen minder snel uit na het bakken dan bij mindere kwaliteit kipfilets, waar dit al gauw wel het geval is.

Wild:

Gelukkig blijft het eten van wild in Nederland een jaarlijks terugkerende traditie waaraan menig restaurantgast en restaurateur meedoet.

Vlug & Panklaar:

De vraag naar vlug en panklaar is de laatste jaren flink gestegen.
Als basis van deze producten garanderen wij de beste kwaliteit vers vlees.
Met een team werken wij aan productontwikkeling om zo met nieuwe en aantrekkelijke producten de klant in zijn behoefte te voorzien. Creatief en innovatief!